Financiële problemen erkennen of herkennen?

Door de jaren heen hebben wij gezien dat financiële problemen vaak gepaard gaan met andere problemen van bijvoorbeeld psychische, medische of sociale aard. Even vaak zien wij dat de financiële problemen een gevolg kunnen zijn van één van deze problemen. Als bewindvoerder zijn wij gespecialiseerd in de financiële problemen. Daarnaast hebben wij een breed netwerk en goede kennis van de sociale kaart waardoor wij u ook kunnen wijzen op instanties die gespecialiseerd zijn in andere problemen waar u mee te maken kunt krijgen.

afbeelding

Wat is bewindvoering?

Naar aanleiding van uw verzoek tot onderbewindstelling benoemd de rechtbank ons kantoor als bewindvoerder. Vanaf die benoeming regelt de bewindvoerder al uw financiële zaken. De stress van de financiële problemen wordt op die manier bij u weggehaald waardoor u zich kunt richten op andere zaken. Voordat het verzoek naar de rechtbank wordt gestuurd vind er altijd een informatief gesprek plaats. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Tijdens dit gesprek geven wij u een eerlijk en duidelijk beeld van ons werk als bewindvoerder, en de mogelijkheden die er in uw situatie zijn.

afbeelding

Hoe werkt VA Bewindvoering?

De bewindvoerder staat onder controle van de rechtbank. Bij aanvang van het bewind en vervolgens ieder jaar maakt de bewindvoerder een financieel jaarverslag. Dit verslag wordt met u besproken en vervolgens, bij akkoord, ondertekend en naar de rechtbank verstuurd. In het jaarverslag vindt u een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van het afgelopen jaar. U krijgt dus te zien waar al uw geld aan is uitgegeven.

afbeelding

Heeft u hulp nodig bij uw financiële administratie?

Door allerlei omstandigheden in uw persoonlijke leven kan het gebeuren dat u het gevoel krijgt het overzicht in uw geldzaken te verliezen. Wanneer u geen actie onderneemt kunnen de problemen alleen maar groter worden, vraag dus om hulp bij een professional. Jaarlijks worden er duizenden nieuwe bewinden uitgesproken, u bent dus zeker niet de enige. Neem contact op met ons kantoor zodat wij kunnen bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat u financiële situatie veranderd door bijvoorbeeld een erfenis of uitkering. Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Samen met u werken wij toe naar een stabiele(re) financiële toekomst voor u en/of uw gezin.

afbeelding

Kent u iemand die hulp nodig heeft bij hun financiële administratie?

Kent u iemand die mogelijk een zetje in de goede richting nodig heeft? U kunt hierbij helpen door hem/haar te wijzen op de voordelen van bewindvoering, waaronder het wegnemen van de financiële zorgen. Misschien heeft u in uw omgeving een vriend, familielid, patiënt of cliënt waarbij u het vermoeden heeft dat bewindvoering een oplossing of verlichting kan bieden. Neem eventueel samen met de betrokkene contact met ons op zodat wij tijdens een gesprek kunnen.

afbeelding

Onze Onview App

Bij VA Bewindvoering staat de klant centraal. Wij zorgen dus ook dat onze klanten, maar ook eventuele begeleiders, inzicht hebben in de financiële situatie. De gegevens worden dagelijks verwerkt dus altijd up-to-date.

Actueel inzicht in het banksaldo met alle bij en afschrijvingen, duidelijk inzicht in inkomsten en uitgaven en voortgang mbt aflossen eventuele schulden.

Wil je meer weten over onze Onview App, neem dan contact op.

afbeelding

Curatele, bewind en mentorschap

Op de site van de rijksoverheid vind u meer informatie over dit onderwerp. Heeft u behoefte aan meer informatie.

Lees meer
afbeelding

Hulp nodig of iemand helpen?

arrow